maanantai 21. toukokuuta 2012

Kansainvälistä konferenssia ja kirkkopyhäilyä

Kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto, tuttavallisemmin Kv-Paatti, on osallistunut monen sorttiseen tekemiseen viimeisten kuukausien aikana. Seuraavassa pieniä välähdyksiä.


Tarpojien Taitopäivä järjestettiin Turussa 14.-15.4. 2012 ja jaostomme ojensi auttavan kätensä sunnuntain monikulttuurisuusohjelman muodossa.

Monikulttuurisuus koskettaa meitä kaikkia, jokainen meistä kuuluu johonkin etniseen ryhmään. Keitä ovat esi-isämme? Millaisia tapoja meillä on? Miten ne eroavat muiden tavoista? Miksi erilaisuus pelottaa? Monikulttuurisuuskasvatuksessa voidaan käsitellä myös esimerkiksi vammaisuuteen liittyviä teemoja ja sukupuolivähemmistöjen asemaa yhteiskunnassa.

Taitopäivässä vartiot pohtivat mm. vihapuheen syitä ja seurauksia, erilaisia tunnetiloja ja  NIMBY eli "not in my neighbourhood, ei meidän naapuriin” –ongelmaa. Hyvät keskustelut kirposivat myös siitä, millaisia sanoja New Yorkin koulutoimi ei haluaisi koetehtävissä näkyvän Kiellettyjen Sanojen top 50 Lista

Oman itsensä tuntemaan oppiminen on avain muiden ymmärtämiseen. Monikulttuurisuuskasvatus antaa parhaimmillaan hyviä eväitä matkalla itsetuntemukseen, tämä matka ei pääty koskaan ja siksipä monikulttuurisuusteema sopii kaiken ikäisten partiolaisten ohjelmaan!


Partioviikolta löytyi Partiolaisten kansallinen kirkkopyhä sunnuntaina 29.4.2012,  Turussa järjestetystä päätapahtumasta oli vastuussa Finlands Svenska Scouter. Kaksikielisen partiojumalanpalveluksen jälkeen Tuomiokirkon torilla oli tarjolla partioinfoa, lohikeittoa ja mm. mäkiautoajelua. Jaostomme kupolitelttaan oli lavastettu pienen partiolaisen leiriaamun kaaos – mistä mitäkin löytyy?





 Nordisk Scoutkonferens keräsi pohjoismaiset partionjohtajat Turkuun 17.-20.5.2012.
Pohjoismainen partiokonferenssi on pohjoismaisen partioyhteistyön päätapahtuma, jonka järjestelyvastuu kiertää kolmen vuoden välein pohjoismaiden kesken. Vastaava konferenssi on järjestetty Suomessa viimeksi 1994 ja seuraavaksi sellainen saadaan Suomeen 2030.  Avustimme SP:n järjestelytoimikuntaa mm. reception -tehtävissä, kuljetuksissa, ohjelman rakentamisessa & toteutuksessa. Konferenssin teemoina olivat Avoin partio, Partio yhteiskunnassa ja Laatu partiossa.

Turun Kristillinen opisto/Linnasmäen kokoushotelli toimi 120 hengen kansainvälisessä tapahtumassa sekä kokous- että majoituspaikkana. Konferenssin lisäksi vieraat tutustuivat Suomen Partiomuseoon, pääsivät Turun kaupungin vastaanotolle Suomen Joutsenelle ja näkivät palan kauneinta Turkua Aurajokirannan opastetulla kävelykierroksella.

Pohjoismaat ovat jo vuosikymmenien ajan tehneet yhteistyötä liittyen mm. nuorten osallistumiseen, suurtapahtumiin, leirimatkoihin, ohjelmaan ja koulutukseen. Pohjoismaat toimivat myös yhteistyöryhmänä maailmanjärjestöjen sisällä. Suomi toimii 2009-2012 pohjoismaisen yhteistyön puheejohtajamaana. 

Pohjoismaissa on yhteensä 300 000 partiolaista ja partiolla on vahva asema kaikissa pohjoismaissa. Useimmissa pohjoismaissa on useampia kuin yksi partiojärjestö. Pohjoismaiden ministerineuvosto tukee taloudellisesti pohjoismaista partioyhteistyötä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti