perjantai 14. joulukuuta 2012

Betlehemin Rauhantuli 2012 on pian Turussa

Betlehemin Rauhantuli, Peacelight from Betlehem, Fredljuset från Betlehem, Friedenslicht aus Betlehem


LEHDISTÖTIEDOTE

13.12.2012

Betlehemin Rauhantuli uhmasi lumimyrskyjä ja saapuu
odotetusti Turkuun sunnuntaiksi

Rauhan ja valon viesti, Betlehemin Rauhantuli on hurjista talvisääolosuhteista huolimatta saapumassa jälleen Ruotsin ja pojoisen Suomen kautta Turkuun Lounais-Suomen Partiopiirin partiolaisten järjestämänä. Partiolaisten kuljettama ja saattama Betlehemin Rauhantuli tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan ja muistuttaa meitä kaikkia rauhaa edistävän yhteistyön tärkeydestä. Kaikki ovat tervetulleita näkemään, kun Rauhantuli tuodaan Turun Tuomiokirkkoon, Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuteen sunnuntaina 16.12.2012 klo 16.00.

Liekki matkaa Betlehemistä eri puolille maailmaa
Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä ja halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt liekin matkaan. Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen ja sen viemisen jouluaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Tänäkin vuonna liekki on matkannut partiolaisten saattamana yllättävistäkin sääoloista huolimatta ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Meksikoon.

Ruotsin Luleåsta liekin noutivat keskiviikkoiltana torniolaiset partiolaiset Lapin partiopiiristä, liekin matka jatkuu Pohjanmaan partiopiirin partiolaisten avustamana ja Lounais-Suomen Partiopiiriläiset hakevat Betlehemin Rauhantulen Seinäjoelta. Rauhantuli matkustaa myrskylyhdyssä, turvallisen kuljetuksen kulkuneuvoissa varmistavat KIILTO Oy:n tytäryhtiö Metalpakin lahjoittamat, Suomessa valmistetut metallikanisterit, joihin on tehty tarvittavat ilma-aukot ja lyhdyn paikallaan pysymisen varmistavat kiinnikkeet.

Betlehemin Rauhantuli kyntteliköissä 
Betlehemin Rauhantuli on lahja, jossa on sisältöä
Vuosien varrella Betlehemin Rauhantuli on lahjoitettu maailman johtajille ja merkkihenkilöille, kuten kuninkaille ja paaveille. Rauhan viesti on saatettu Kosovon rauhanturvaajille ja New Yorkissa 9/11 Ground Zero –paikalle. Tukholmassa liekin vastaanottaa kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka itsekin on partiolainen ja Turussa Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto on perinteisesti lahjoittanut liekin arkkipiispalle. Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanottaa partiolaisten rauhanviestin joulua edeltävän viikon alussa. Ensi viikon aikana partiolaiset saattavat Betlehemin Rauhantulen useisiin partiotapahtumiin, seurakuntiin ja muihin paikkoihin, jotka ovat toivoneet saavansa jakaa lahjan jouluajan tilaisuuksissaan. Betlehemin Rauhantuli matkaa Turusta myös ainakin Saloon.

Ole mukana jatkamassa rauhan viestiä!
Tahdotko jatkaa rauhan viestiä? Betlehemin Rauhantulen liekistä voit käydä sytyttämässä myös oman lyhtysi ja jakaa sitä edelleen paikkoihin, joissa se ilahduttaa muitakin. Lyhdyksi sopii esimerkiksi myrskylyhty tai tulen tuulelta suojaava kynttilälyhty. Omaan lyhtyysi liekin voit noutaa partiolaisilta Turun Tuomiokirkon edestä sunnuntaina 16.12.2012 Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoja Betlehemin Rauhantulesta:
Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto, Mikaela Savolainen 040-5370152 mikaela.savolainen@gmail.com (ma 17.12. saakka) sekä Anne Toukonen 050-3405425
http://suurennuslasijakaukoputki.blogspot.com


Peacelight of Betlehem Sweden
Peacelight from Betlehem USA network
Peacelight from Betlehem UK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti