maanantai 28. syyskuuta 2009

Kiitos Woomal-Retkipäivästä!


Savannille on hieman turhan pitkä matka näiltä leveyspiireiltä, joten Woomal-retkipäivän maisemat löytyivät Turun Katariinanlaaksosta. Nelisenkymmentä osallistujaa kiersi rasteja, joissa tutustuttiin Senegalin arkeen, ympäristöasioihin, kehitysyhteistyöhön, sairauksiin, uskontoon, partiotaoimintaan ja tietenkin myös ruokakulttuuriin. Itse tehty kasviscouscous ja minttutee maittoivat ulkoilun lomassa.

Useammallakin rastilla pähkäiltiin ekotekoasioita ja näperrettiin jotakin kierrätysmateriaaleista. Jokaisen vartion piti mm. tehdä suunnitelma mahdollisimman ekologisesta istuimesta lippukunnan kololle. Lähtörastilla valmistui pullonkorkeista, rautalangasta, helmistä ja höyhenistä heimotunnuksia. Kehitysyhteistyörastilla vanhat sormikkaat ja lapaset saivat uuden elämän hauskoina otuksina ja päätösrastilta mukaan lähtivät vessapaperirulla-aikakuslehti -soittimet.

Suurin osa retkipäivään osallistujista oli Katariinanlaaksossa ensimmäistä kertaa. Katariinanlaakson luontopolun opastetaulujen kautta tutuksi tuli suomalainen metsä ja vartioiden tehtävänä oli kullakin rastilla kirjata ylös asioita, joista haluaisivat senegalilaisille partiolaisille kertoa. Luonnonsuojelualue tarjosi paljon elämyksiä: kesyt oravat vilistivät uteliaina vartioiden ympärillä, jonkin otuksen kymmensenttisiä toukkia ryömi pitkin polkuja ja suuret lintuparvet kaartelivat rantaruovikon yllä syysmuuttotohinoissa.

Päivän päätteeksi Woomal-hihamerkit pokanneet vartiot ja venekunnat vakuuttivat, että päivä oli sekä hauska että antoisa ja puhkuivat Woomal-intoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti