tiistai 15. syyskuuta 2009

Terkut Mahdollisuuksien Torilta

Viime lauantaina jaostomme otti osaa Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen koordinoimaan Mahdollisuuksien Tori -tapahtumaan jo aika monetta kertaa, tällä kertaa osallistuvia yhdistyksiä ja järjestöjä oli mukana yli kuusikymmentä.

Kerroimme partiotoiminnasta ihan yleensä kiinnostuneille ja lisäksi esittelimme Woomal-hanketta. Partiotoiminnasta kiinnostuneita oli ilahduttavan paljon liikkeellä (sekä lapsiensa harrastusta suunnittelevia että aikuispartioinnista lisää tietoa kyselleitä) ja myös kehy-hankkeesta kyseltiin innokkaasti. Woomal osui esiteltävänä hankkeena tapahtumaan kuin nenä päähän, sillä koko Suomen mahdollisuuksien Torin teemana on ollut tänä vuonna ilmastonmuutos. Sen vaikutuksethan ovat yksi syy siihen, miksi ympäristökasvatus on Senegalissakin erittäin tärkeää.

Toritapahtumassa eri järjestöjen ihmiset kiertelevät myös paljon toistensa pisteillä kuulostelemassa, miten toiset järjestöt toimivat ja mekin kävimme monia kiinnostavia keskusteluja erilaisten järjestötyyppien kanssa. Oli mielenkiintoista nähdä & kuulla, miten monilla kansalaisjärjestöillä aatepohjasta riippumatta on meneillään erilaisia kehitysyhteistyöhankkeita. Osalla pienempiä, osalla hieman suurempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti