lauantai 25. toukokuuta 2013

Partiolaiset Historiantutkija-taitomerkkiä suorittamaan Aboa Vetukseen!

Partiolaiset voivat yhdistää kulttuuriin tutustumisen partiosuorituksiin helposti vierailemalla Aboa Vetus & Ars Nova museossa suorittaen samalla mielenkiintoisen Historiantutkija -taitomerkin. Aboa Vetus & Ars Novan sivuilta löytyvät ladattava ja tulostettava, taitomerkin suorituksessa tarvittava tehtäväpaketti Kurkistus keskiaikaan sekä ennakkoilmoittautumisohjeet johtajille, jotka retkeä museoon suunnittelevat.

Lounais-Suomen Partiopiirin kv- ja aatejaosto päätti tutustua merkin suoritukseen ja olimme valtavan innoissamme merkin suoritukseen kuuluvista, mielenkiintoisista tehtävistä! Lisäsimme omaan kierrokseemme kansainvälistä haastetta, sillä mukana merkin suoritukseen vaadittaviin tehtäviin tutustumisretkellä oli belgialainen partiovieras Benjamin de Ridder. Keskiaikaisen Turun ja partion yhdistelmä oli vieraallemme mieleenpainuva kokemus.

Herkku ja Kata pelaavat Kettu ja Lampaat -peliä Aboa Vetuksessa
Historiantutkija -taitomerkki suositellaan suoritettavaksi seikkailijaohjelman loppuvaiheessa, mutta tokihan taitomerkin voi suorittaa jossain muussakin sopivassa vaiheessa. Tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että ne innostavat varmasti vanhempiakin partiolaisia. Aikaa kannattaa varata 2-3 tuntia, sillä museon interaktiiviset näyttelyosiot tempaavat mukaansa ja lisäksi aikaa on varattava tehtävien tekoon. Modernin taiteen ystävät voivat kiertää myös Ars Novan näyttelyn.

Herkku suosittelee Historiantutkija -suoritusta kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti