perjantai 23. elokuuta 2013

Sukella Kansainvälisyyden aaltoihin tänä syksynä! /dive into international Scouting this fall!

Kansainvälinen partiotoiminta tarkoittaa monta asiaa. Ihan ensinnäkin muistettakoon, että partioliike sinänsä on jo megakansainvälinen, mutta kansainvälisyyden toteuttaminen viikottaisen partiotoiminnan vilskeessä joskus unohtuu tai tuntuu jotenkin..hmmm. hankalalta. KV-kipinän sytyttäminen on kuitenkin viitsimisen arvoinen asia. Heti ei tarvitse voida lähteä kansainväliselle leirille tai ylipäätään poistua kotimaasta, yhteyden muiden maiden partiolaisiin saa monella tavalla.

Pientä checkkauslistaa syksyyn:

- Samoajat ja tarpojat: vartioita mahtuu vielä mukaan Kaupunkiretkipäivä Water Worldiin la 21.9.2013 sekä Turkuun että Poriin. Ilmoittautumisaikaa on 6.9.2013 saakka ja ilmoittautua voi täällä. (kukin vartiolainen ilmoitetaan erikaseen Polkuun).

- Vaeltaja: Mahdollisuuksien Tori on monikulttuurinen ja kaikille avoin, kansalaisjärjestöjen toimintaa esittelevä toritapahtuma, joka järjestetään sunnuntaina 15.9.2013 Turussa Brinkkalan sisäpihalla. Kv- ja aatejaoston pisteellä vaeltajat pääsevät näyttämään torikansalle, mitä partio voi olla ja suorittamaan hauskoja kansalaisjärjestöihin liittyviä tehtäviä. Ilmoittaudu täällä.

- Kaiken ikäiset partiolaiset voivat osallistua omalla panoksellaan Mahdollisuuksien Toriin 15.9.2013 ja ottaa osaa Partiolaisten Paperikurkihaasteeseen

Kansainvälistyminen partiossa tuottaa hienon sadon! 


- Onhan lippukunnastasi lähdössä porukkaa L-SP:n Lippukuntapäivään 22.9.2013? Päivän aikana tarjolla rautaisannos ajankohtaista piiriasiaa, mutta myös mahdollsisuus osallistua mm. partiomatkoihin ja monikulttuurisuuteen liittyviin infoihin. Paikalla myös KV-Paatti eli Kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto omalla ständillään!

- Oletko jo SP:n kansainvälisen valiokunnan FB-sivujen säännöllinen lukija? Jos et, aloita nyt täältä, Kansainvälinen Partio - Internationell Scouting haravoi kansainvälistä partiomaailmaa monelta suunnalta ja antaa inspiraatiota. Samainen taho kirjoittaa myös Kansainvälinen Partio -blogia, joka valottaa mm. partioliikkeen kansainvälisten organisaatioiden päätöstentekoa.

- Onko vartiosi/joukkueesi/laumasi ottanut selvää niistä aktiviteeteista, jotka lisäävät kansainvälistä ymmärrystänne? Hopihopi, nyt tutustumaan partio-ohjelman kansainväliseen puoleen!

- Jamboree On The Air ja Jamboree On The Internet 18.-20.10.2013 yhdistää miljoonat partiolaiset vaatimatta omasta maasta poistumista. ota yhteys kotoa, kololta tai järjestä oma live-tapahtuma! Tämän vuoden teemana on Let's Share! JOTI Finland sivulta lisää infoa.

- Oletteko lähdössä lippukunnan kanssa piirileiri Piirulle kesällä 2014? Luvassa on kansainvälistä meininkiä, sillä leirille kutsutaan ulkomaisia partiolaisia!

- Muistakaahan myös tsekkailla Suomen Partiolaisten sivuja sekä maailmajärjestöjen nettisivuja: WOSM ja WAGGGS

Onko teillä joitain kansainvälisyysvinkkejä, jotka haluaisitte jakaa muiden kanssa?


Shortly in English:
This post is a reminder for all Scouts & Guides in the Southwestern Finland to start their international activities -engine. The tips tell mostly about the Finnish scouting events that help you to tune in to the international channel of Scouting. That's essential! International scouting activities don't always mean you have to travel abroad. If you have great ideas on how to do international scouting activities without leaving your own country, share!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti