torstai 5. joulukuuta 2013

Uusi Seurakunnan Partiotyön kirja on ilmestynyt

Suomessa suurin osa lippukunnista toimii seurakunta taustayhteisönään. Partiotyöstä vastaava seurakunnan työntekijä on tärkeä henkilö mielekkään yhteiselon rakentamisessa lippukunnan ja sen taustayhteisön välille. Partiotyön uusi käsikirja siis tilaukseen (Kirkkohallituksen julkaisumyynti)!

Sepon kirja on tuhti tieto- ja ideapankki, jonka avulla seurakunnan partiotyöntekijä ja lippukunta voivat yhdessä rakentaa yhteistyötä. Kirjassa käydään läpi erilaisia juhlia, partioteologiaa ja hartauksia - bonuksena myös CD-äänite.

Sepoilla ei aina ole partiotaustaa ja partiotoiminnan asemaa seurakunnan lapsi- ja nuorisotyössä saattaa olla tarpeen tarkastella perinpohjaisesti. Partiotyön käsikirja käy läpi suomalaisen partiotoiminnan ja kirkon satavuotista historiaa, partion arvopohjan, ikäkaudet, lupaukset sekä perinteet.

Seurakunnan partiotyön käsikirjan luettuaan Sepon ei tarvitse enää ihmetellä, miksi seurakunta toimii partiolaisten taustayhteisönä - Seppo voi sen sijaan keskittyä tukemaan lippukuntalaisia hengellisessä kasvussa.

Hiljentymisiä luonnon helmassa
Vanha versio Partiotyön käsikirjasta, Sepon Pakki, löytyy maksuttomana nettiversiona täältä

Aiheeseen liittyvää:

  • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä on laadittu Seppojen tarpeista lähtevä opas lippukunnille, Laura Kajalan & Henri Kestin kokoama opas löytyy täältä


  • Eshungu - lähetyskasvatusmateriaalia partiolaisille.  Eshungu on vihkollinen virikkeitä, lippukunnan PT-perinteen kehittäjä, partion hengellisen ja kansainvälisyyskasvatuksen tuki sekä yhteistyötyökalu lippukunnan ja seurakunnan välille.
Shortly in English:
Most of the Finnish local Scout & Guide groups have a congregation as the background organization. A new publication helps the youth workers and other congregation staff understand Scouting and develop a good relationship with the local group. This publication also gives tips on how to support Scouts and Guides in their spiritual growth.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti