perjantai 30. toukokuuta 2014

KV- Paatin Jelppitiimi: Kurnunkierroksen rastit Kunstenniemessä 10.5.2014

Kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto jeesailee muita jaostoja, lippukuntia ja erilaisia partiotoimijoita Jelppitiimin muodossa. Toukokuun alussa Jelppitiimimme auttoi sisujaostoa toteuttamaan Lounais-Suomen Partiopiirin Kurnunkierros XXVIII -sisukisan.

Kuulun Maailmalle - ohjelmapainotuksen ansiosta koko Kunstenniemessä käyty kilpailu oli täynnä kansainvälistä meininkiä alusta loppuun saakka.

KV-Paatin Jelppitiimiläisiä:  Meri (oik.), Linda, Herkku ja Kata
Soittimia laidasta laitaan, soikohan levyllä haitari vai nokkahuilu?
Jaostomme vastuulla oli kaksi rastia: maailman musiikki sekä makuja maailmalta.

Maailmanmusiikkirastimme oli kaksiosainen. Ensin kuunneltiin eri kulttuurien musiikkia ja yhdistettiin kukin kappale soittimeen, joka erottui kuunneltaessa selkeimmin. Eläytymisosiossa vartioiden tehtävänä oli tarjolla olevia soittimia ja repusta löytyviä tavaroita apuna käyttäen improvisoida rastimiehille rytmikäs esitys. Musiikkirastista pitivät kaikki, jammailua olisi ollut mukava jatkaa pidempäänkin!

Herkku ja Linda odottelevat vartioita saapuviksi
Toinen kisapäivän aikana järjestämämme rasti testasi vartioiden retkikeittimen käyttöä ja tehtävien jakoa: trangialla valmistettiin mausteista, intialaista teetä. Lisäksi kukin vartio valmisti herkullista hedelmäsalaattia vesimelonista, ananaksesta, viinirypäleistä ja banaanista. Lisäpisteitä sai annoksen koristelusta.

Leikkuulaudalla hedelmiä pilkotaan...

..hedelmäsalaattiin ainesosia lisäillään...

..ja pian on valmista salaattia maistelukunnossa!

Onnistuneen kisapäivän päätteeksi vuorossa oli palkintojen jako: kolmanneksi sijoittui Marjatat & Mikonpojat joukkue Mennikäiset, kakkoseksi kiri Sinikotkien ja Nuotiotyttöjen yhteisjoukkue Rapu ja myös voittaja löytyi Sinikotkat & Nuotiotytöt lippukunnista: Onnea Sinivalas! Kurnunkierros XXVIII voittajien on helppo hymyillä, kiertopalkintopokaali lähtee voittajien kololle vuodeksi!

Sinikotkien & Nuotiotyttöjen Sinivalas on Kurnunkierros XXVIII voittaja!
Mikä sisupartio? 
Sisupartiolaiset ovat partiolaisia, jotka tarvitsevat erityistä tukea vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Suomessa sisupartiolaisia on aviolta 450 ja he toimivat 60 lippukunnassa eri puolella maata.

Sisupartioinnista lisää täällätäällä ja täällä. Sisupartio-opas löytyy netistä pdf-versiona. Suomen Partiolaisten sisupartiotoiminta palkittiin vuonna 2013 UNICEFin lasten oikeuksien tunnustuksella. Artikkeli aiheesta SP:n sivuilla.

Henrikin Tapulitytöt -lippukunnan Sammakot Kurnunkierroksella
Mikä Kurnunkierros?
Tämän kevään sisupartiolaisten pt-kisa oli järjestyksessään jo 28. ja kilpailun järjesti L-SP:n sisujaosto. Kilpailu on suunniteltu sekä reitiltään, aikataulultaan että tehtäviltään sellaiseksi, että mahdollisimman moni sisupartiolainen voi osallistua. Kilpailuvartioita oli 10, ne olivat kooltaan 5-10 -henkisiä.

Mikä KV- Paatin Jelppitiimi?
Kaipaako lippukuntasi/ryhmäsi/vartiosi/jaostosi materiaalia, tietoa, ideoita tai tukea partioaatteelliseen ja/tai kansainvälisiin aihepiireihin liittyen? Jelppitiimimme tiedot ja taidot ovat käytettävissänne - rohkeasti vaan yhteyttä meihin. Yhteystiedot löydät täältä.

SHORTLY IN ENGLISH:
The XXVIII regional Scout/Guide Competition for disabled Scouts and Guides was arranged 10.5.2014. Ten patrols participated, the theme was "Around the World".

In Finland there are 450 Scouts and Guides with disabilities and special needs. Year 2013 UNICEF recognized the Finnish Scouts and Guides with an award for promoting the rights of children with disabilities and needs. Read more about Scouting with the disabled here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti