tiistai 6. toukokuuta 2014

Proud to be Scout!

Sunnuntaina Turussa Partioparaatissa suurelle yleisölle esiintyi 3824 partiolaista 94 lippukunnasta, vuoden näkyvin L-SP:n tapahtuma ja Suomen suurin partioparaati oli upea! Tässä muutamia pikkupaloja ja paraatin herättämiä ajatuksia/huomioita:

- Yli sata vuotta vanha liike on elinvoimainen, partioon ovat tervetulleita kaiken ikäiset lapset, nuoret ja aikuiset.

- Partion perinteistä halutaan onneksi edelleen pitää kiinni, vaikka uuttakin luodaan jatkuvasti. Perinteisen kevätparaatin rivistöissä marssiittiin hienosti partioasuissa, sisäpiirihuumorin terävintä kärkeä edustaa tietenkin "Nähdään Tuomiokirkolla, tunnistat mut siitä sinisestä huivista!".

- Kevättuulessa hulmusivat sekä Suomenliput että edustettuna olevien lippukuntien liput. Tällä kertaa nähtiin myös violetti WOSM:in lippu, sillä paraatia olivat seuraamassa järjestön Euroopan alueen puheenjohtaja Andrea Demarmels sekä varapuheenjohtaja Christos Hatzidiamandis. Teimmekö vaikutuksen? No aivan varmasti teimme!

- Partiolaisia ei ole tehty sokerista ja siedämme edelleen hyvin säätilojen vaihteluita, neljän vuodenajan maassa toukokuussakin taivaalta voi tulle rakeita ja/tai räntää. Hyvä, kesäleirikauden säätilaakaan ei voi täysin ennustaa.

Onnittelukukkia ansioituneille
- Partiolaiset ovat terveellä tavalla ylpeitä omasta harrastuksestaan ja muistavat nostaa esiin myös erityisiä onnistumisia: ansiomerkkien myöntäminen eri ikäisille partiolaisille on näkyvä ja hieno tapa kiittää ja antaa tunnustusta mm. nousujohteisuudesta, itsensä ylittämisestä, esimerkillisyydestä, vaikuttavuudesta ja pitkäjänteisyydestä. Lounais-Suomessa juuri paraatipäivä on valittu useiden ansiomerkkien jakotilaisuudeksi ja hyvä niin, sillä ilo ja ylpeys on mahdollista jakaa! Ansiomerkeistä ja partioaatteesta löytyy aiempi kirjoitus blogissamme täällä.

KV-Paatti onnittelee kaikkia, erityisen vaikuttava tunnustus on Olli "Opi" Koskelalle myönnetty Suomen Partiolaisten ansioristi numero 10.

Opi on partioaatteen ja -perinteen puolestapuhuja, jollaisia meissä aikuisissa pitäisi olla paljon lisää. Opi on nähnyt partiota niin keskusjärjestömme johdossa kuin piiritasolla ja lippukunnassa jo yli 40 vuotta, mutta yhä edelleen hän tietää lippukunnan ikäkausitoiminna olevan kaiken a ja o. Opi muistaa usein muistuttaa meitä siitä, että partio on nimenomaan kasvatusjärjestö, jonka tavoitteena on auttaa lapsia ja nuoria kasvamaan vastuullisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi kansalaisiksi  - oleellista on, ettei tällä tiellä partioliikkeen arvopohjasta tingitä. Esimerkin voima on valtava, vastuu on johtajilla.

- Proud to be Scout!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti