lauantai 3. toukokuuta 2014

Yhdessä parempi kirkko: partiolaiset seurakuntavaaleissa

Seurakunta on edelleen taustayhteisönä suurimmalla osalla lippukunnista Suomessa. Yhteistyö on tärkeää sekä partiolle, mutta myös seurakunnalle - molemmat tekevät varhaisnuorisotyötä. Suomen evankelisluterilaisen kirkon valtakunnalliset seurakuntavaalit järjestetään 9.11.2014. Suomen Partiolaiset on startannut kampanjan Yhdessä parempi kirkko, lue lisää täältä.

Kirkko ei ole vain rakennus


Seurakuntavaalit ovat merkittävät ensinnäkin siksi, että niiden kautta valitaan henkilöt päättämään seurakuntien asioista. Monet asiat vaikuttavat myös partiolaisten asioihin. Seurakuntavaaleissa äänestysalaikäraja on 16. Nämä ovatkin ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaat ovat äänioikeutettuja ja näin oikeutettuja osallistumaan vaikuttamiseen. Millaisen kirkon partiolaiset tahtovat tulevaisuudessa?

Marraskuun seurakuntavaaleihin partiolaisia kannustetaan joukolla mukaan, haluammehan itse olla mukana meitä koskevassa päätösenteossa. Partiolaiset voivat itse olla tukemassa partion toimintaedellytyksiä. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Lue kampanjan teesit täältä.

Kirkko ei ole vain rakennus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti