torstai 22. huhtikuuta 2010

Miksi KV- ja aatejaosto eli KV Paatti bloggaa?




Tämän blogin takaa löytyy siis Lounais-Suomen Partiopiirin KV- ja aatejaosto eli KV Paatti (Paatti on Partioaatteellisen jaoston aiempi nimi, sittemmin kaksi jaostoa yhdistyi). Sekä partioaate että kansainvälisyys ovat koko partioliikkeen sisällä kulkevia punaisia lankoja, jotka ovat läsnä kaikkialla, missä on partiolaisia. Eri asia on, miten nämä punaiset langat saadaan esiin kaikessa toiminnassa, jokaisessa lippukunnassa ja kaikille ikäkausille sopivasti sovellettuina.


Jaostomme toiminta poikkeaa ikäkausijaostojen (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat) toiminnasta esimerkiksi siinä, että meillä ei ole säännöllistä kurssitoimintaa eikä lukemattomia jaoston omia tapahtumia vuosittain. Sen sijaan olemme yhä enemmän pyrkineet siihen, että esimerkiksi juuri kurssijärjestäjät saavat meiltä ohjelmasuunnittelu- ja toteutusapua silloin, kun on kyse partioaatteeseen tai kansainvälisyyteen liittyvistä toimintapisteistä, aktiviteeteista tai kurssirupeamista. Saatamme myös ilmaantua tapahtumiin pitämään ajankohtaiseen teemaan liittyvää info- ja/tai toimintapistettä.


Esimerkiksi meneillään olevaa Woomal-kehitysyhteistyöhanketta olemme tänä vuonna tuoneet esiin maaliskuussa järjestetyssä Tarpojien Taitopäivässä ja L-SP:n kevätkokouksessa. Huomenna lauantaina ohjelmassa on Kupittaanpuistossa järjestettävässä Partioseikkailu-tapahtumassa puuhastelu ja sunnuntaina paraatin kahvitilaisuuteen saapuvia muistutetaan Woomal-hankkeesta jaoston infopisteen muodossa.


Mutta että miksi me sitten bloggaamme? Koska maailma on niin ylettömän täynnä mielestämme jokaista partiolaista hyödyttävää informaatiota, jonka toimittaminen luettavaan muotoon piirilehti Repolaisen muodossa olisi sula mahdottomuus (siis juu, sinnekin kirjoitamme) ja paperisaasteen jatkuva postittelu lippukuntiin ei sekään meistä tunnu hyvälle. Ja kun infoa, idiksiä ja ajatuksia tulee jatkuvasti, jäisi osa hyvistäkin vinkeistä auttamattomasti pöytälaatikon pohjalle. Niinpä me päätimme tuoda kansainvälisyyttä ja aatetta verkkoon. Ja toivomme, että tänne tuomistamme asioista on iloa & apua kaiken ikäisille partiolaisille.


Jos tarvitset apua tai idiksiä lippukuntasi tapahtumaan tai jos vaikka kiinnostuit jaoston toiminnasta, surffaile http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/ Yhteystietojen alta löydät kaikkien jaostojen puheenjohtajien meiliosoitteet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti