maanantai 1. lokakuuta 2012

Woomal 2 & YK:n teemapäiviä lokakuussa

Woomal 2 kumppanuushankkeen FB-sivuilla raportoidaan senegalilaisen vapaaaehtoistyöntekijä Talla Diengin vierailusta Suomessa. Senegalilainen partioystävämme tutustuu useassa kaupungissa partiotoimintaan, L-SP:n kv- ja aatejaoston vieraaksi Talla saapuu tulevana perjantaina. Hän pääsee osallistumaan mm. partiokurssille, käymään Piikkiön Tammipartion partiokämpälle, samoilemaan suomalaiseen metsään sekä maistelemaan suomalaisia herkkuja. Turun Partiotoimistollakin pyörähdetään ja tottahan toki Tallan ekskursioon kuuluu Suomen Partiomuseokin. Turusta Tallan tie vie Jyväskylään.

Suomen YK-liiton ja YK:n englanninkielisten sivujen tarkastelija voi löytää lokakuulle mielenkiintoisia teemoja viikottaisiin partiokokouksiin. Itseasiassa Suomen YK-liiton sivuilta löytyy lista sekä vuotuisteemoista että teemoitetuista vuosikymmenistä, printattava lista löytyy täältä. Tällä hetkellä meneillään on esimerkiksi YK:n aavikoitumisen vastainen vuosikymmen ja sehän liittyy suoraan myös Suomen ja Senegalin Partiolaisten Woomal 2 kumppanuushankkeeseen, jossa yhtenä toiminnan muotona on uudelleenistuttaa metsiä luonnon tasapainon palauttamiseksi Senegalissa.



Lokakuun 11. teemana ovat maailman tyttölapset, monissa maissa tytöksi syntyminen ei tiedä pelkkää hyvää. Valitkaa kultakin mantereelta yksi maa ja selvittäkää, millaista on olla tyttö noissa maissa. Turun alueelta on helppoa lähteä myös tutustumiskäynnille Tyttöjen Taloon. Tiesitkö, että Suomi on valittu yhdeksi pilottimaaksi, jossa testataan ja kehitetään WAGGGS:n uutta "Stop The Violence" -kampanjan ohjelmapakettia vuoden 2012 ajan? Ohjelmapaketin aiheena on tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta ja sitä kehitetään yhdessä YK:n naisjärjestö UN Womenin kanssa. Hankkeen englanninkieliset sivut voi tsekata WAGGGS:n sivuilta täältä ja hankkeen Suomen vastuuhenkilöiden yhteystiedot löydät tästä linkistä. Virallisesti materiaali julkaistaan ilmeisesti 2013.



Maailman Ruokapäivää vietetään 16.10. ja 17.10. on omistettu köyhyyden poistamisen pyrkimyksille. Lokakuun 24. on tietenkin YK:n Päivä ja silloin voisi tutustua esimerkiksi YK:n Vuosituhattavoitteisiin.

Photo Pin/Creative Commonsin kuvat: Aavikko ja  Kolme tyttöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti