lauantai 29. syyskuuta 2012

Satahanka XII on kansainvälinen spektaakkeli

Suomen Partiolaisten kahdestoista kansainvälinen Satahanka tuo meille vieraita ainakin kuudetatoista maasta kesällä 2013. Tämä mahtava, kansainvälinen Saaristoseikkailu yhdistää Kustavissa partioleirielämyksen merellisiin elementteihin. Lootholman leirintäalueelle nousevalle Satahangalle tervetulleita ovat meri- ja vesipartiota toteuttavat lippukunnat sekä sellaiseen toimintaan tähtäävät lippukunnat. Satahanka on tarkoitettu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Myös työtehtäviin voi leirille lähteä, pestit tarjoavat vaeltajille & aikuisille haastetta, mutta ovat hyvässä porukassa mielekkäitä ja taatusti nämä palvelutehtävät myös syventävät leirikokemusta. Ilman palveluleiriläisiä ei tätäkään partioleiriä voitaisi järjestää!



Kuuden ohjelmapäivän aikana purjehditaan isoilla purje- ja moottorialuksilla, harjoitellaan meripelastusta ja opitaan esimerkiksi veneen huoltoon liittyviä kädentaitoja. Myös maalta löytyy aktiviteetteja, kuten vaikkapa haikki, unohtamatta suuria yhteisiä iltaohjelmia. Satahangan klassikko on Yönsilmä -niminen kahvila, jossa johtajat vaihtavat kuulumisia ja rentoutuvat leiripäivän päätteeksi.

Satahangalle odotetaan yli sataa ulkomaista partiovierasta ja ihanne "rakentaa ystävyyttä yli rajojen" toteutuu sekä leirillä että leirin jälkeen Home Hospitalityn muodossa. HH tarkoittaa sitä, että partiolaiset majoittavat ulkomaisen vieraan tai vieraita kotiinsa muutamaksi yöksi (5.-8.8.2013). Home Hospitalitystä tiedotetaan lisää keväällä 2013.

Satahanka-kysymyksiin löytyy paljon vastauksia Satahanka XII nettisivuilta ja Facebookista, mutta tarpeen tullen voi naputella sähköpostia leirin johtajille osoitteeseen satahanka.info (at) partio.fi

Valmistaudu Saaristoseikkailuun vaikapa tutustumalla Pieneen Purjehdussanastoon ja SP:n meripartiotoiminnan materiaaleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti